Ingrid Nieuwenhuijse

vitaliteits- en leefstijlcoach

Wat leuk, je hebt mijn boek gekocht of gekregen!

Dit extraatje hoort erbij, veel plezier ermee!

Box breathing

Soms laat je lijf je voelen dat je emmer vol zit. Dan is het slim om stevig af te remmen. Dat kun je doen door op niets anders dan je ademhaling te focussen. Je hoofd gaat dan helemaal uit en je lijf helemaal aan. Een prettige oefening daarvoor is ‘box breathing’. Bij box breathing adem je ‘in een vierkant’ (of een rechthoek, als dat beter bij je past).

Box breathing wordt toegepast door onder andere atleten, de politie, verpleegkundigen en zelfs mariniers. Het verhoogt namelijk de concentratie en werkt goed tegen stress. Je kunt het altijd en overal toepassen, ook gewoon even heel kort tussendoor of stiekem tijdens een online vergadering (met je beeld en geluid uit). Het is een korte en krachtige techniek om te ‘resetten’ en op te laden in een mum van tijd.

Optie: als vier tellen je adem vasthouden een beetje te lang is voor jou, dan kun je dat ook drie tellen doen. Als je het juist te kort vindt, ga je voor vijf tellen. Je ademt dan dus een rechthoek in plaats van een vierkant. Jij bepaalt!

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.