Ingrid Nieuwenhuijse

vitaliteits- en leefstijlcoach

Individuele coaching

Je bent iemand met veel interesses en je houdt graag verschillende ballen tegelijk in de lucht. Zinvol werk doen en iets bijdragen aan de maatschappij vind je belangrijk. Tegelijk wil je voldoende aandacht besteden aan je gezondheid en je sociale leven met familie en vrienden. Ook energie, ‘balans’ en jezelf blijven ontwikkelen staan hoog op je wensenlijst. Je wilt dus best veel.

Ondertussen krijg je juist steeds vaker het gevoel dat je geleefd wordt. Als je zo blijft pushen, gaat vanzelf een keer het licht uit. Als je teveel met anderen bezig bent en te weinig met jezelf ook. Als de emoties hoog oplopen of juist afvlakken, houdt het een keer op. Uiteindelijk ben je de dupe, en je omgeving met jou. Dan zie je nergens meer het nut van in. Anderen inspireren zit er dan ook niet meer in. En presteren, ho maar!

Kortom: je ervaart stress en zoekt iemand die daar ervaring mee heeft en je kan helpen, omdat je merkt dat het zo niet langer door kan gaan. Je noemt wat je zoekt zelf een ‘stok achter de deur’, zodat je zo snel mogelijk de boel weer op orde hebt. In de praktijk blijk je daarnaast ook een uitlaatklep en rustpunt te zoeken; iemand die jou tijd en aandacht geeft en een moment gunt om even ‘stil te staan’.

Laat mij je helpen. Ik begeleid je door je inzicht te geven in wat er mis gaat. Door je te leren hoe het anders kan. Naar meer energie, naar een betere gezondheid, naar een rustig hoofd, naar verbinding met anderen en naar wat jouw leven zin geeft.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende individuele coaching varianten:

Auteur van Burn On!

“Binnen een uur zicht op jouw belangrijkste stap naar meer balans”

Sparkle Finder

Als je je niet fit voelt, is dat heel vervelend. En het kan meerdere oorzaken hebben. Niet alleen wat je eet of hoeveel je beweegt, heeft invloed op je energieniveau. Ook de gedachten die je hebt, welke prioriteiten je stelt of hoe goed je weet wat je echt wilt. Best lastig dus, om je vinger te leggen op de oorzaak van jouw ‘disbalans’. En daardoor nog lastiger om er iets aan te doen!

De Sparkle Finder is een digitale vragenlijst over 5 thema’s:

  • jouw fysieke gesteldheid (voeding, beweging, ontspanning)
  • jouw mentale balans (gedachten, overtuigingen, visie)
  • jouw emotionele balans (gevoelens, relaties, verbinding)
  • wat jij als zingeving ervaart (missie, kernwaarden, kwaliteiten)
  • in hoeverre jij de regie hebt (motivatie, daadkracht, prioriteiten)

 

Na het invullen van de lijst analyseren we in een persoonlijk gesprek* van 45 minuten jouw antwoorden. We gaan er diep op in en bekijken welk thema voor jou het belangrijkst is. Alles begint met bewustwording. Voor dat thema krijg je vervolgens praktische tips & tricks. En concrete adviezen en oefeningen waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Zodat je gericht aan je vitaliteit werkt en een grote stap zet naar meer balans!

*Dit gesprek kan in Heemstede of telefonisch plaatsvinden.

Natuurlijk zijn er na de Sparkle Finder volop mogelijkheden voor méér begeleiding. In de vorm van 1-op-1 wandelcoaching of het bijwonen van een workshop bijvoorbeeld. Die mogelijkheden bespreken we dan naderhand!

Ja, ik wil de Sparkle Finder doen!

Krijg binnen enkele minuten meer inzicht in jouw situatie en ga aan de slag.
start nu!

“Tot rust komen en energie krijgen op een andere manier”

Ja, ik wil zo'n Sparkle Special!

Laad in alle rust de accu weer helemaal op.

Sparkle Specials

Gezond eten, voldoende bewegen en ontspannen; je weet dat het belangrijk is, maar je komt er niet aan toe. Omdat je een druk bezet persoon bent met een overvolle agenda, schiet goed voor jezelf zorgen er nog wel eens bij in. Terwijl je weet dat jouw gezondheid eigenlijk je 1e prioriteit zou moeten zijn. Ook om er daarna nog goed voor anderen te kunnen zijn. En ondertussen tikt de tijd door.

Met Sparkle Specials combineer je het nuttige met het aangename:

  • healthy high tea coaching
  • wandelcoaching in het bos
  • wandelcoaching op het strand
  • yoga & meditatie coaching

 

Per Sparkle Special van 1,5 uur ben je lekker aan het eten, bewegen of ontspannen. Je hoofd uit, je lijf in. Ondertussen onderzoeken we waar jouw hart sneller van gaat kloppen en wat jou energie geeft. Terwijl ik je ook meteen begeleid om de adviezen goed toe te passen of de oefeningen goed uit te voeren. Daarna ga je vol innerlijke rust en volledig opgeladen weer naar huis.

“Voel je volledig en terug bij jezelf door persoonlijke groei en ontwikkeling”

Sparkle All the way

Ben je niet meer de beste versie van jezelf, maar zit er de laatste tijd een beetje een ruw randje aan? Omdat je moe en gespannen bent en je jezelf voorbij loopt? Ervaar je een gevoel van kortsluiting en uitputting? Omdat je alles wilt in weinig tijd? Raak je langzaamaan steeds meer de verbinding met jezelf en de mensen om je heen kwijt? En zou je heel graag weer geluk en plezier ervaren in al die dingen die je doet?

Bij Sparkle All the way is mijn samenwerking met jou divers:

We starten met de Sparkle Finder, die ons meer zicht geeft op jouw onderliggende, diepere thema’s. Dat kan gaan om je emotionele of mentale balans, om zingevingsvraagstukken, om banden met anderen, om het stellen van de juiste prioriteiten of om fysieke aandachtspunten zoals beweging en ontspanning. Er spelen meestal meerdere thema’s tegelijk, terwijl er tegelijk vaak een voorop staat.

Vervolgens bied ik je een individueel coachtraject van 5 sessies a 2 uur per sessie aan. Waarin ik je zowel een luisterend oor, als een moment rust (steeds weer een moment voor jezelf) als toepasselijke werkvormen bied. Tijdens dit coachtraject pakken we jouw belangrijkste thema’s stevig aan, waarmee we echter rustig en stap voor stap beginnen.

Je krijgt in dat traject meer zicht op je valkuilen en uitdagingen, leert meer stil te staan bij jezelf en je grenzen en leert weer beter te voelen wat je nodig hebt en wilt. Zodat je voortaan beter voor jezelf kan kiezen. Ik breng daarin ook mijn eigen ervaring in als voorbeeld, zodat je je goed begrepen voelt, en (h)erkend.

Tussendoor geef ik je tevens concrete adviezen, bijvoorbeeld op het gebied van je fysieke gesteldheid. Je krijgt volop praktisch toepasbare tips & tricks en oefeningen. Waarmee je meteen zelfstandig aan de slag kunt gaan.

Wanneer dat past in het traject en voor jou gewenst is, kiezen we ook voor Sparkle Specials i.p.v. alleen ‘gewone’ coaching sessies. De concrete tips pas je dan meteen tijdens de sessie al toe. Dat scheelt je tijd en bovendien begeleid ik je dan bij de juiste toepassing van mijn adviezen of uitvoer van de oefeningen.

Ja, ik wil weer shinen!

In kleine stappen naar een groots resultaat. Er bestaat niet zoiets als een ‘standaard’ coachtraject. Misschien heb je veel tijd nodig, dat is bij ‘overspannen’ personen heel vaak het geval. Bovendien is regelmaat en het vasthouden daarvan heel essentieel. Daarom houd ik in mijn agenda maar liefst gedurende 3 maanden tijd en ruimte voor je vrij. Zodat we het traject probleemloos kunnen verlengen wanneer dat nodig blijkt.
Ook blijkt soms in de praktijk dat het je meer tijd kost om tijdens een sessie tot jezelf te komen, omdat je bijvoorbeeld in een burn-out zit. Dan kunnen we ervoor kiezen de sessies wat langer te laten duren. Zodat je genoeg tijd hebt om eerst te ‘landen’ en vervolgens ook nog alle tijd hebt om op een rustig tempo aan de slag te gaan.

Je kunt dus met alle rust en ruimte aan het werk; voldoende tijd en aandacht zijn bij een dergelijk traject namelijk essentieel.
start nu!

Wat vinden anderen?

Zelf een recensie geven? Dat kan via het contactformulier.

Mariëlle

Maatschappelijk werk

Het coachtraject was zeer prettig en heeft mij geholpen, daar te komen waar ik nu ben. Ik geef het traject een 9.

Ik heb geleerd liever te kijken naar mijzelf, minder streng en kritisch te zijn en het relativeren, van gedachten. Ook leerde ik te herlabelen, niet van 0 naar 100 te gaan, maar dat iets in stappen mag. Leren grenzen aangeven, nee mogen zeggen. “Ik mag er zijn”. Een stukje terug naar de kern. Weer voelen en ontdekken wat ik wil en fijn vind.

Ingrid is een professionele coach, met veel know how. Heel fijn dat ik juist haar heb getroffen tijdens mijn burn-out. Waardoor ze mij handvatten en uitleg kon geven. Helder en duidelijk. Ik raad Ingrid aan iedereen aan.  

Suzanne

Psycholoog

Ik heb enorm veel aan onze gesprekken gehad! Je stelde vragen die mij aan het denken, maar ook aan het voelen zetten 😊 Precies wat ik nodig had, want ik zit vaak erg veel “in mijn hoofd”. Je volgde wat er voor mij op dat moment het meeste speelde waar ik dus ook het meeste aan had en het meest gemotiveerd voor was om aan te pakken.

De verdiepingsvragen die je stelde lieten me steeds nadenken over waar een bepaald gevoel of gedachte vandaan kwam. Iets wat ik nu ook zelf ook vaker toepas en super nuttig is. Dankjewel! Ik vond het heel fijn dat je me een spiegel voorhield. Je wist precies wat ik eerder gezegd had (soms zelfs dingen die ik zelf niet meer wist). Dit hielp om verbanden te leggen wanneer ik een woord meerdere keren gebruikte in andere situaties. Dit hielp enorm om inzicht te krijgen in de functies van sommige gedragingen (bv. het gevoel van opluchting wat meerdere situaties/gedragingen mij gaven/geven). Verder vond ik het bepalen van mijn kernwaarden heel waardevol en het inbedden van gezonde gewoontes in mijn ochtend/avondritueel.

Ook vond ik dat we vaak wel echt een hoop besproken hadden en ik voldoende had om mee aan de slag te kunnen. De frequentie (eens in de twee weken) vond ik prettig. Gaf precies genoeg tijd om dingen uit te proberen en te reflecteren erop.

Ada

Dagbesteding ouderenzorg

Ik heb dit als een TOPtraject ervaren en geef het een 9.

Er werd mij rust geboden, er werd naar mij geluisterd. En Ingrid liet mij bij mijzelf naar binnen gaan om op zoek te gaan naar de antwoorden die ik zocht, maar misschien stiekem al wel wist, maar nog niet aan toe was om deze hardop uit te spreken.

Ik weet nu wat ik in mijn leven nodig heb en wat het beste bij mij past. Dit traject heeft mij zoveel gegeven, een TOPpersoon, indien nodig weet ik haar te vinden. Iedereen verdient zo’n TOPPER in zijn leven!

Ik ben geslaagd in het behalen van mijn doelen. En ik durf er ook bij te zeggen dat je altijd iedere dag nog leert in het leven. Want er komen altijd situaties en/of gebeurtenissen in je leven waar je geen rekening mee gehouden hebt en/of niet op voorbereid was. Maar ik heb wel voldoende handvaten gekregen/ geleerd om hiermee om te gaan.

Samuel

Junior research fellow | Klinisch technoloog

Tijdens de coaching kon ik steeds even loskoppelen van de (zoals ik het vaak ervaar) drukke waan van de dag. Dit gaf mij de mogelijkheid om tot nieuwe en frisse inzichten te komen. Daarnaast wist de coach vaardig de ‘vinger op de zere plek’ te leggen.

Verder heb ik handvatten gekregen om beter te kunnen navigeren in een functie die veel van mij vraagt. Dit zorgt uiteindelijk voor zowel een betere fysieke als mentale gesteldheid. Ik heb geleerd dat er meerdere manieren zijn waarop ik kan bereiken dat ik mij minder gejaagd voel. Waardoor ik ook op niet-inhoudelijk manieren meer rust in mijn hoofd kan creëren.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.