Ingrid Nieuwenhuijse

vitaliteits- en leefstijlcoach

Wat vinden anderen?

Marielle

Het coachtraject was zeer prettig en heeft mij geholpen, daar te komen waar ik nu ben. Ik geef het traject een 9.

Ik heb geleerd liever te kijken naar mijzelf, minder streng en kritisch te zijn en het relativeren, van gedachten. Ook leerde ik te herlabelen, niet van 0 naar 100 te gaan, maar dat iets in stappen mag. Leren grenzen aangeven, nee mogen zeggen. “Ik mag er zijn”. Een stukje terug naar de kern. Weer voelen en ontdekken wat ik wil en fijn vind.

Ingrid is een professionele coach, met veel know how. Heel fijn dat ik juist haar heb getroffen tijdens mijn burn-out. Waardoor ze mij handvatten en uitleg kon geven. Helder en duidelijk. Ik raad Ingrid aan iedereen aan.  

Peter

Nadat ik tegen een depressie aan zat en hiermee aan de slag wilde, heb ik contact gezocht met Ingrid. Na een kennismakingsgesprek, hebben we in totaal vijf sessies samen gedaan. Ingrid heeft me geholpen om mijn gedachten weer op orde te brengen. In een fijne, veilige sfeer stelde ze me de juiste vragen, confronteerde me met mijn eigen tegenstrijdigheden en gaf mij tips over hoe ik mijn energie het beste kon gebruiken. Door het inzicht dat ik heb gekregen in de sessies, lukt het me nu beter om dichtbij mijzelf te blijven.

Suzanne

Psycholoog

Ik heb enorm veel aan onze gesprekken gehad! Je stelde vragen die mij aan het denken, maar ook aan het voelen zetten 😊 Precies wat ik nodig had, want ik zit vaak erg veel “in mijn hoofd”. Je volgde wat er voor mij op dat moment het meeste speelde waar ik dus ook het meeste aan had en het meest gemotiveerd voor was om aan te pakken.

De verdiepingsvragen die je stelde lieten me steeds nadenken over waar een bepaald gevoel of gedachte vandaan kwam. Iets wat ik nu ook zelf ook vaker toepas en super nuttig is. Dankjewel! Ik vond het heel fijn dat je me een spiegel voorhield. Je wist precies wat ik eerder gezegd had (soms zelfs dingen die ik zelf niet meer wist). Dit hielp om verbanden te leggen wanneer ik een woord meerdere keren gebruikte in andere situaties. Dit hielp enorm om inzicht te krijgen in de functies van sommige gedragingen (bv. het gevoel van opluchting wat meerdere situaties/gedragingen mij gaven/geven). Verder vond ik het bepalen van mijn kernwaarden heel waardevol en het inbedden van gezonde gewoontes in mijn ochtend/avondritueel.

Ook vond ik dat we vaak wel echt een hoop besproken hadden en ik voldoende had om mee aan de slag te kunnen. De frequentie (eens in de twee weken) vond ik prettig. Gaf precies genoeg tijd om dingen uit te proberen en te reflecteren erop.

Samuel

Junior research fellow | Klinisch technoloog

Tijdens de coaching kon ik steeds even loskoppelen van de (zoals ik het vaak ervaar) drukke waan van de dag. Dit gaf mij de mogelijkheid om tot nieuwe en frisse inzichten te komen. Daarnaast wist de coach vaardig de ‘vinger op de zere plek’ te leggen.

Verder heb ik handvatten gekregen om beter te kunnen navigeren in een functie die veel van mij vraagt. Dit zorgt uiteindelijk voor zowel een betere fysieke als mentale gesteldheid. Ik heb geleerd dat er meerdere manieren zijn waarop ik kan bereiken dat ik mij minder gejaagd voel. Waardoor ik ook op niet-inhoudelijk manieren meer rust in mijn hoofd kan creëren.

Ada

Dagbesteding ouderenzorg

Ik heb dit als een TOPtraject ervaren en geef het een 9.

Er werd mij rust geboden, er werd naar mij geluisterd. En Ingrid liet mij bij mijzelf naar binnen gaan om op zoek te gaan naar de antwoorden die ik zocht, maar misschien stiekem al wel wist, maar nog niet aan toe was om deze hardop uit te spreken.

Ik weet nu wat ik in mijn leven nodig heb en wat het beste bij mij past. Dit traject heeft mij zoveel gegeven, een TOPpersoon, indien nodig weet ik haar te vinden. Iedereen verdient zo’n TOPPER in zijn leven!

Ik ben geslaagd in het behalen van mijn doelen. En ik durf er ook bij te zeggen dat je altijd iedere dag nog leert in het leven. Want er komen altijd situaties en/of gebeurtenissen in je leven waar je geen rekening mee gehouden hebt en/of niet op voorbereid was. Maar ik heb wel voldoende handvaten gekregen/ geleerd om hiermee om te gaan.

Sabine

Via mijn voormalige werkgever kon ik gebruik maken van het aanbod van een fit & vitaal coach en zo kwam ik in contact met Ingrid. Ingrid is een hele prettige gesprekspartner. Ze herkende gedurende de sessies terugkerende thema’s en bracht deze aan de oppervlakte. Ze wist daarnaast vaak nét wat verder door te vragen dan dat ik vaak bij mezelf deed. Dit deed ze op een enigszins provocatieve, maar toch zachte, manier met een vleugje humor. Deze combinatie maakte dat het binnenkwam en ik er daadwerkelijk iets mee wilde en ben gaan doen. Wat me ook erg aansprak is haar holistische kijk op welzijn. Ze onderstreept in haar coaching heel duidelijk het belang van de connectie tussen geest en lichaam. Ik heb veel aan onze gesprekken gehad!

Tjerk

Ingrid is betrouwbaar, lief, attent, kan excellent luisteren, en geeft de juiste tips op het juiste moment die me ontzettend ver hebben geholpen.

Marianne

Ik was op zoek naar innerlijke rust, herstel na een veel te drukke tijd en de kracht om keuzes te maken. Ingrid heeft voor mij echt het verschil gemaakt… met haar stralende manier van doen en haar humor. Ik ben zo dankbaar dat ik haar heb mogen leren kennen en bij haar mezelf mocht zijn! De stappen die ik heb gezet, had ik anders nooit aangedurfd!

Petra

Ik doe ertoe! Van Ingrid heb ik geleerd weer in verbinding te komen met mijzelf. 

En dat spuien goed is en niets afdoet aan de loyaliteit aan mijn werkgever. Het is juist belangrijk om te delen wat er leeft in mij, dat is menselijk. Contact is belangrijk en delen maakt ruimte voor ‘anders kijken’, voor de blik van een ander. Ik kan nu ook eerder mijn valkuilen herkennen en hulp vragen. Zo durf ik mijn uitdagingen beter aan te gaan. Ik heb al mijn doelen bereikt in het traject!

Sharon

Practice what you preach: Ingrid is een vrouw die zelfbewust leeft en dat vol enthousiasme overdraagt. Een vrouw die door het leven gevormd is en kiest om er positief in te staan, als voorbeeld voor anderen. Sprankelend en vol liefde, heel erg in het hier en nu. Ik ben blij dat ik mocht deelnemen aan haar traject: het heeft mijn leven verrijkt.

Linda

Ingrid, je bent een hele ‘laagdrempelige’ coach met je liefdevolle uitstraling en open houding. Ik kom graag naar je toe. Ook omdat je oprecht geïnteresseerd en zonder oordeel naar me kijkt. Ik voel me door je aangemoedigd en bemoedigd. Je staat naast me en zet me weer in mijn kracht. Door jou durf ik weer echt ruimte in te nemen en mezelf te zijn.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.