Ingrid Nieuwenhuijse

vitaliteits- en leefstijlcoach

Groei jij nog elke dag een beetje? (Sparticle)

Zie jij jezelf als iemand die openstaat voor nieuwe dingen of ben je juist erg gesteld op ‘zeker en vast’? Als je veel vastzit in bepaalde kaders, kan dat je behoorlijk beperken. Naast rust en ritme is namelijk verwondering ook goed voor je. Groei jij nog elke dag een beetje?

Fixed versus growth mindset

Je mindset, de manier waarop je denkt, is behoorlijk bepalend in hoe je je ontwikkelt. Je hebt een fixed mindset als je bijvoorbeeld gelooft dat je intelligentie is wat het is. Dat daar geen groei in mogelijk is, omdat intelligentie is aangeboren. Daar geloof je niet in als je een growth mindset hebt. Dan geloof je juist in groei en ontwikkeling. Dat je slimmer wordt door te leren en oefenen.

Fouten maken: k... of kans?

Als je een fixed mindset hebt, vind je dat je fouten maakt door een gebrek aan intelligentie of talent. Bij een growth mindset zie je fouten maken als de springplank naar groei, naar juist de ontwikkeling van je talent. Fouten maken is dan welkom. Hoe zit dat bij jou, vind je het ok om fouten te maken en zie je ze zelfs als kans of heb je er een hekel aan?

Fantasie en verwondering

Om open te staan voor nieuwe dingen, om jezelf te stimuleren tot groei, is een portie fantasie best welkom. Verbeeldingskracht, creativiteit, verwondering, het helpt als je jezelf die dingen toestaat. Of ze zelfs actief opzoekt. Door te spelen, te lezen, of te kijken door de ogen van een kind. Dan zie je niet alleen al het nieuwe of bijzondere, maar zie je ook makkelijker de mooie mogelijkheden. Zo ontwikkel je een positieve blik op je toekomst, vol kansen en groei jij nog lang door.

groei jij nog quote

Groei jij elke dag een beetje?

Oefen het ontwikkelen van jouw growth mindset door niet te balen van je fouten, maar ze te zien als leermoment. En door regelmatig iets nieuws op te pakken, bijvoorbeeld een nieuwe hobby. Stel jezeleen doel en visualiseer je stappen ernaartoe. Speel, oefen, probeer en leer, en doe dat elke dag weer.

Op 16 maart 2022 was het de Dag van de Thuiswerker (sinds corona). Gun jij jezelf in deze nog steeds roerige tijden wat extra’s? Bekijk dan deze coaching specials eens!

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant aanbod, kijk even of dat wat voor je is.

ontspannen

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.