Ingrid Nieuwenhuijse

vitaliteits- en leefstijlcoach

Wat vinden anderen?

Zelf een recensie geven? Dat kan via het contactformulier.

Amber van Straaten

Huisarts

In mijn werk als huisarts krijg ik meerdere keren per dag patiënten op het spreekuur, die burn-out gerelateerde klachten hebben. Ze komen met fysieke klachten of bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten/concentratieproblemen/slaapproblemen. Klachten die ze niet relateren aan een burn-out. Regelmatig is het echter ook al zover dat ze zich ziek hebben gemeld van werk en dat bij het idee alleen al dat ze weer moeten gaan werken, ze zich al paniekerig voelen.

Hoe mooi zou het zijn, als mensen bewuster in het leven zouden staan? Dat ze stilstaan bij zichzelf,  wat ze voelen, wat ze eigenlijk zouden willen en hoe ze dat ook daadwerkelijk bereiken? We rennen vaak door, zowel onze patiënten, als huisartsen zelf. Dit boek is voor mij een soort pas op de plaats. Zeker geen rem, want het stimuleert je enorm om verder te kijken dan je eigenlijk normaal doet.

Burn On! behandelt vrijwel alle facetten van een burn-out die ik als huisarts tegen kom. Waar ik in 10-20 minuten tot de kern probeer te komen (en waar dat dus nooit kan lukken) is dit boek een leidraad om stap voor stap te kijken wat je zou kunnen veranderen. Zonder opdringerig te worden, zonder zweverig te zijn. Alleen motiverend en inspirerend. Nuchter, met humor en laagdrempelig.

Marion

Plus Retail

Het boek “Burn On” door Ingrid Nieuwenhuijse is niet het eerste boek wat ik heb gelezen over (het voorkomen) van een burn out. Maar ik denk wel dat ik nu kan zeggen dat dit boek het laatste boek is wat ik lees over dit onderwerp, echt alles wat je zou moeten weten staat namelijk in “Burn On”. Ik had echt het gevoel alsof dit boek over mij ging en speciaal geschreven hoe ik persoonlijk dingen anders kan gaan doen. Niet alleen in het zakelijke leven maar ook op persoonlijk vlak.

Ik dacht eigenlijk dezelfde standaard dingen tegen te komen zoals in andere boeken, echter dit stappenplan daar heb je echt wat aan in je dagelijkse leven en gaat zoveel verder dan de gebruikelijke containerbegrippen.

Ik was aangenaam verrast door de opzet van het boek. De hoofdstukken beginnen met een korte inhoudelijke toelichting, waarna praktijkvoorbeelden volgen. Dat laatste zorgt voor zeer herkenbare situaties. Geheel onverwacht voor mij kwam ik bij Stap 1 best veel dingen tegen die op mij van toepassing waren. Best prettig ook om te lezen dat ik niet de enige ben die tegen bepaalde dingen aanloop. En juist deze herkenbaarheid maakt het boek zo toegankelijk. In het boek staan oefeningen beschreven die je kunnen helpen om je gedrag aan te passen en te verbeteren.

Door het boek heen staan luistertips (podcasts), kijktips (films) en leestips (boeken) wat handig is als je meer over een specifiek onderwerp zou willen weten. Denk aan slapen, eten, bewegen of gelukkig zijn. De Tao van Poeh zou verplicht leesmateriaal moeten zijn voor iedereen natuurlijk 😊

Bijzonder vond ik dat gezond eten een belangrijke plaats in het boek inneemt. Verrassend was dat er blijkbaar recepten zijn voor anti-stress eten. Een gebalanceerd menu zonder gluten of lactose en uiteraard vegan staat in het boek vermeld.

Om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en/of valkuilen zijn er oefeningen, maar ook korte dagboekjes die je bij kan houden, een hele praktische manier van werken. Door het op deze manier te presenteren word je als het ware uitgenodigd om dingen anders te gaan doen.

Zo terugkijkend op dit boek schieten me eigenlijk meteen twee dingen te binnen die ik altijd zal onthouden als ik aan dit boek denk. Dat was het stuk over dankbaarheid, waarbij de oefeningen je echt dicht bij jezelf brengen. Dankbaarheid uiten is niet alleen bedoeld voor de andere maar ook voor jezelf. Het andere punt (bij Stap 3 van het Stappenplan) zijn de diverse manieren om op een vriendelijke manier nee te zeggen. Al met al is dit een boek wat je er steeds weer even bij pakt om te kijken, hoe zat dat ook al weer. Zal bij mij thuis trouwens lastig zijn, omdat manlief het boek te pakken heeft weten te krijgen en al net zo enthousiast is als ik.

Simon

Coach & trainer

Ingrid Nieuwenhuijse heeft een boek geschreven over burn-out. Met als doel om haar lezers weer grip op het leven en plezier in het werk te laten krijgen. Zoals ze zelf in het voorwoord schrijft, ervaart 17 procent van de beroepsbevolking in Nederland burn-outklachten. In harde cijfers is dat ongeveer 1,3 miljoen mensen. En dat aantal neemt toe.

Er is al veel geschreven over burn-out. En dat is goed, want het aantal mensen dat er dus mee te maken krijgt is bepaald niet verwaarloosbaar. Vaak is het zo dat als je in een burn-out terechtkomt, inclusief uitval thuis en op het werk, er al diverse rode vlaggen zijn genegeerd. Ook de schrijfster erkent dat ze vaak dacht: ‘Hup, de schouders er maar weer onder!’ En hoe sterk, loyaal en betrokken dat ook lijkt te zijn, is dat precies wat je dus niét moet doen!

Maar hoe kan het toch dat wij zoveel rode vlaggen missen? Of zien we ze wel, maar zijn ze op den duur zo vertrouwd voor ons geworden, dat we ze niet meer associëren met een energielek, of erger? Dat we wel alert zijn op het rode schijnsel van de lege batterij van onze telefoon – en daar meteen actie op ondernemen door die op te laden – maar ons eigen vlammetje langzaam uitdooft?

Daarom is het goed dat ook dit boek is geschreven. Het is een fijn boek geworden, met een hele praktisch indeling. Door eerst te weten hoe je weer in vuur en vlam kunt raken, kun je gaan voelen om daar ook te komen. Want bewust worden gaat niet zonder (onderbuik)gevoel. Om ten slotte de weg in te slaan naar doen. Want zonder te doén leidt het leven slechts tot een ‘wishfull thinking’: ach, had ik maar, was ik maar, deed ik maar … Maar de trein dendert ondertussen gewoon door alle rode seinen heen.

Ik heb in mijn praktijk de term APK geïntroduceerd, als nazorgtraject na een coachtraject. Om mijn coachees bewust te maken van het feit dat gedragsverandering moet worden onderhouden. Dus komen ze na een aantal maanden weer eens terug voor één of soms voor een paar verdiepingssessies. En daarom is ook een periodieke ‘keuring’ van je gezondheid, zeker als dat onder druk staat, essentieel om te ondergaan!

Het boek bevat een duidelijk vijf-stappen plan dat helpt om te werken aan dit eigen onderhoud. Die stappen gaan over zelfzorg. Als je daartoe bereid bent, is de vorm prima te doen.

Ingrid schrijft dit boek als ervaringsdeskundige. Haar valkuilen waren al volgelopen met zelfkritiek en zorg voor de ander. Tot ze ontdekte dat zuchten en doorgaan niet meer de duurzame weg is. Mooi dat ze deze ervaring heeft kunnen inzetten door nu juist ook als vitaliteitscoach haar inzichten met anderen te delen. Zoals in dit prachtig vormgegeven boek met veel oefeningen en zelfzorg-opdrachten.

Ingrid, dank voor jouw waardevolle bijdrage aan een serieus probleem. Een probleem dat dus ook serieuze aandacht nodig heeft om als mensen samen weer van onze inzetbaarheid te kunnen genieten.

Ik wens iedereen veel burn-on toe!

Judith Budde

Burn-on in plaats van burn out!
Wat een fijn boek over hoe je je energiebalans kunt bewaken en herstellen.
 
Met heldere informatie en oefeningen over slaap, voeding, beweging, zingeving, veerkracht, zelfcompassie, relaties, grenzen, prioriteiten stellen en hulp vragen.
 
Goed geschreven en met pakkende voorbeelden.
Een aanrader!

Yolanda Buchel

Helpt je om alle drempels die je voelt om met jezelf aan de slag te gaan, te tackelen

Burn On! maakt dat je geen enkel argument meer voelt om NIET te gaan werken aan je welzijn en persoonlijke ontwikkeling.

Ingrid schrijft laagdrempelig, handzaam, motiverend en nuchter hoe je je aandacht elke dag kunt richten op wat werkt voor jou om tot een gezonde, vitale en veerkrachtige lichaam-en geest balans te komen.

Wetenschappelijke inzichten over je eigen psychologie, oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt, aansprekende casussen die aangeven hoe je net als ieder ander kan worstelen met je welzijn. Of je nu van logische argumenten houdt, een doener bent of samen met je ‘bestie’ wil gaan werken aan jezelf, Burn On! biedt je een gids om vandaag mee te starten.

Ina Boer

Lees ‘Burn on’ als je niet ten prooi wilt vallen aan een burn-out

In Nederland lopen meer dan 1 miljoen mensen het risico op een burn-out. Veel mensen vragen zich regelmatig af hoe ze de dag doorkomen. Ze zijn constant moe en hebben nergens meer energie voor. De oorzaken van een burn-out zijn divers en het ligt niet altijd binnen je bereik om daar iets aan te doen. Aan welke knoppen kun je wél draaien om jezelf uit de gevarenzone te helpen? Hoe zorg je ervoor dat je goed kunt slapen? Dat je je weer lekker in je vel voelt en plezier hebt in wat je doet? Daarover gaat dit boek.

Doormodderen tot je niet meer kan

Een burn-out gebeurt niet van de een op de andere dag. Veel mensen modderen langere tijd door zonder dat er iets verbetert in hun situatie. Zelf hebben ze niet in de gaten hoe ver het met ze is, omdat ze de symptomen niet relateren aan een burn-out en branden daarom langzaam op. Ingrid Nieuwenhuijse schreef haar boek om mensen te helpen grip te krijgen op hun situatie. Zelf is zij ook het type van ‘schouders eronder’ en raakte een aantal jaren geleden overspannen, nog net geen burn-out. Met haar werk als vitaliteitscoach heeft zij er haar expertise van gemaakt om mensen met een (naderende) burn-out te helpen.

Eerst fysiek weer op de rails, daarna mentaal

Doel van het boek is de lezer in vijf stappen te leren zijn vuurtje weer aan te wakkeren. Dat is heel fijn want juist als je in een (naderende) burnout zit, is het de vraag waar te beginnen. Volgens Nieuwenhuijse is het van belang om eerste de fysieke balans weer op te zoeken: ‘Zonder voldoende energie is niets mogelijk, komt er niets binnen en kun je nergens aan werken’. Aan de hand van het jaag-, gevaar- en kalmeringssyteem legt de auteur uit hoe spanning zich opbouwt en op een gegeven moment de emmer overloopt. De ontspanningsoefeningen die zij geeft zullen lezers die bekend zijn met meditatie niet altijd nieuw voorkomen. Maar juist voor de doelgroep van dit boek – die dit vaak niet is – zijn het belangrijke handvatten om te leren te ontspannen en beter te slapen.

In de hoofdstukken daarop komen de volgende thema’s aan de orde: Zin in het leven over zingeving. Als je focust op waar je blij van wordt, is het makkelijker aan de slag te gaan met de volgende stappen. Vervolgens gaat het om zelfliefde door jezelf op 1 te zetten. Zonder zelfliefde zit je jezelf in de weg. In stap 4 komt het kalmeren van de drukke geest aan de orde waarin thema’s als zelfkritiek, perfectionisme en positiviteit een de orde komen. Vaak grote bekenden van mensen met een burn-out. Het boek sluit af met een mooi hoofdstuk over doelen bereiken met de focus op zelfregie.

Een praktisch oefen- en denkboek dat inzichten geeft

Burn on is een lekker geschreven boek waarmee je zelf aan de slag kunt om jezelf weer op rit te krijgen. Het staat boordevol kennis en inzichten om te leren hoe dingen werken, fysiek en mentaal. Opdrachten zijn goed uit te voeren en zullen de lezer helpen om inzicht te krijgen in zichzelf. Het boek is veelomvattend en verwacht niet dat je het zomaar in een avond uitleest. Een burn-out opbouwen doe je niet in een dag en er vanaf komen ook niet.

Herken je zelf nog niet dat je op een burn-out afstevent, dan hoop ik dat iemand in je omgeving het wel ziet en dit boek aan je cadeau geeft. En denk dan niet: dat is niet voor mij, maar ga ermee aan de slag!

Nico van Diest

Burn On

Heel fijn boek, prettig leesbaar, zeer begrijpelijk, totaal niet zweverig en praktisch toepasbaar. 
Door het lezen van het boek, werd mij duidelijk dat ik niet lekker in mijn vel zat daarom heb ik aansluitend ook voor een coachingsessie gekozen bij Ingrid. Ingrid weet op een prettige, duidelijke manier je een spiegel voor te houden. In combinatie met ademhalingsoefeningen heeft dit bij mij als een “reset” gewerkt waardoor ik nu al zo’n 6 weken veel beter in mijn vel zit en daardoor beter functioneer.

Burn On is overzichtelijk, leest makkelijk weg en vooral praktisch en concreet

Met Burn On is het Ingrid gelukt om een groot onderwerp lichter te maken. Burn On is overzichtelijk, leest makkelijk weg en vooral praktisch en concreet. 

Ook als je geen klachten hebt van vermoeidheid of stress, maar aan jezelf wil werken (qua positiviteit, voeding of slaap), kan je met dit boek direct aan de slag! Heb je wel het idee dat jouw kaarsje langzaam uitgaat, dan is Burn On ideaal omdat het onderwerpen 1 voor 1 behandelt en je niet overvraagt. 

De oefeningen zijn niet zweverig, maar praktisch en leerzaam. De theoretische stukken zijn begrijpelijk beschreven en lezen makkelijk weg. Het voelt niet alsof je aan het studeren bent. De praktijkvoorbeelden maken duidelijk dat je met kleine aanpassingen in je denken of doen al heel veel kunt veranderen. 

Tip: gebruik de checklists in het boek! Burn On is voor iedereen in elke fase van het leven geschikt.

Laagdrempelig overzicht en inzicht in spanningsklachten

Als ondernemer na een globale pandemie, gevolgd door een oorlog in een gebied waar veel van onze grondstoffen vandaan komen gevolgd door een energiecrisis en koopkrachtdaling… ik voel een burn-out naderen! In Burn on! geeft Ingrid Nieuwenhuijse een vijfstappenplan om binnen 10 weken meer energie te krijgen. Kom maar op!

Nieuwenhuijse wist zelf een burn-out te voorkomen en werkt sinds 6 jaar als burn-out expert om mensen te helpen herstellen van een burn-out. Met haar boek wil ze voorkomen dat mensen uberhaupt hoeven te herstellen van een burn-out, door tijdig de veranderingen aan te brengen in hun leven waardoor ze meer energie krijgen.

Burn on! is het resultaat van een literatuurstudie door de auteur en is een opsomming geworden van allerlei modellen en inzichten die door anderen ontwikkeld zijn. Zelf komt Nieuwehuijse helaas niet met een eigen vernieuwend idee wat gepresenteerd wordt in het boek.

DERRIÈRE

Zitten is het nieuwe roken is voor mij wel dé quote uit dit boek. Het was voor mij een eye-opener, terwijl ik natuurlijk ook ergens wel wist dat mensen gelukkiger, energieker en gezonder zijn als ze zich minder op hun derrière bevinden. Maar hoe combineer je dat met een volle werkweek achter de computer, een gezin, een huishouden en een sociaal leven?

Juist in tijden van veel stress en spanning, wordt het voor mensen vaak lastiger om te veranderen. We moeten al zoveel. Het voorstellen van enorme stappen is daardoor vaak zinloos. Met Burn on! heeft de auteur hier veel rekening mee gehouden. Van kaft tot kaft zit het boek vol met kleine stappen die gemakkelijk te zetten zijn, letterlijk en figuurlijk.

VIJF STAPPEN

Burn on! geeft een laagdrempelig overzicht en inzicht in burn-out en spanningsklachten en richt zich op behapbare stapjes en oefeningen om uit die nare mentale staat te komen. De auteur verdeelt de stapjes en oefeningen in 5 onderdelen:

Stap 1 Uit het hoofd, in het lijf; met de geweldige quote Zitten is het nieuwe roken.

Stap 2 Zin in het leven; met makkelijk te maken stapjes die voorkomen dat ‘vrolijk worden’ weer een heel nieuw groot project wordt om op te pakken.

Stap 3 Zet jezelf op 1; volgens mij het beste deel van het boek. In mijn ervaring, zowel persoonlijk als in mijn omgeving, heb ik gezien dat mensen die kampen met burn-out en spanningsklachten ertoe neigen zich te gaan isoleren. Juist isolatie geeft mensen veel ongeluk en stress, terwijl verbinding gelukkiger maakt. De auteur onderstreept het belang van verbinding, met aandacht voor assertiviteit, zodat de lezer diens grenzen leert te bewaken.

Stap 4 Kalmeer je drukke geest; na de kracht van de derde stap was ik teleurgesteld over deze stap. Het gaat vooral over zelfkennis en het hebben van verschillende ‘ikken’. Dit onderdeel van het boek voelde als erbij bedacht omdat 5 stappen lekkerder klinkt dan 4 stappen. En dat terwijl het tips voor het kalmeren van de geest in een situatie met veel spanning heel nuttig is.

Stap 5 Je doelen bereiken; dit deel heeft aandacht voor perfectionisme, wat een hele grote boosdoener is bij burn-out. Spot-on voor de doelgroep volgens mij!

Burn on! eindigt met een prettige selectie van overzichtelijke checklists als voorbeeld om er zelf één te maken en zo een burn-out te voorkomen.

INSTAPBOEK

Voor mij persoonlijk is Burn on! te veel een ‘instapmodel’, omdat het niet aansluit bij mijn niveau van persoonlijke ontwikkeling, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het boek perfect aansluit bij de meeste mensen die te maken hebben met spanningsklachten. Als bestuurslid van ons plaatselijke Broodfonds ga ik dit boek delen tijdens de volgende bijeenkomst voor eenieder die het wil lezen en doorgeven.

Burn on! is een toegankelijk boek wat door de oefeningen mogelijk maakt om spanning en overwhelm met babystapjes te verminderen. Neem wat past en laat liggen wat (nu) niet gaat. Ieder stapje telt en geeft meer energie, overzicht of rust.

Jo An van der Schoot

In mijn dagelijkse praktijk kom ik veel mensen tegen die niet lekker in hun vel zitten en uiteindelijk toch altijd meer stress hebben dan dat ze in eerste instantie dachten. Zij hebben niet in de gaten hoe dat hun leven op verschillende vlakken beïnvloed.

Dus ook als je denkt dat het allemaal wel meevalt en dat  je af een toe een beetje stress hebt raad ik je aan om dit boek ‘Burn On’ te lezen. De schrijfstijl van Ingrid is heel toegankelijk waardoor het prettig leest. Het boek staat vol met praktische tips en oefeningen die makkelijk toe te passen zijn, zoals het box-ademen in het eerste hoofdstuk, dit geeft meteen rust in je hoofd en lichaam. Ook de voorbeelden uit de praktijk zijn herkenbaar.

Door de vijf stappen te volgen leer jij in tien weken leer je betere keuzes te maken, wordt je je bewust waar je eigen grenzen liggen en krijg je meer inzicht in jezelf.  Met als resultaat dat je de dingen doet die jij belangrijk vindt, beter met stresssituaties om kan gaan en meer energie hebt.

Voor mijzelf kwam door het lezen van het boek veel zaken samen, zaken die even weg gezakt waren maar waar ik mij nu weer van bewust ben en daardoor dichter bij mij zelf kan blijven.

Kortom als jij je hier in herkent wacht niet te lang maar lees ‘Burn On’ en pas het toe. Ook aan mijn cliënten geef ik deze tip mee!

Geweldig boek!

Wat een interessant boek! Geeft hele praktische handvatten, een echte must-have voor iedereen die op de toppen van zijn tenen loopt en graag de regie over zijn leven terug wil.

Herkenbaar, duidelijk en toepasbaar

Fijn om de voorbeelden uit de praktijk te lezen, dat je niet ‘alleen’ bent. Gevolgd door heldere en makkelijke tips en tricks heb ik mezelf al na het eerste hoofdstuk beter leren kennen.

Aanrader voor iedereen!

Dit boek staat boordevol nuttige tips! Burn On! is een aanrader voor iedereen die stress ervaart, gezonder wil leven, lekker in z’n vel wil zitten en het beste uit het leven wil halen.

Doordat elk hoofdstuk bestaat uit de onderdelen ‘weten’, ‘voelen’ en ‘doen’ maakt dat je de theorie zelf goed in praktijk kunt brengen.

SebasKroon

Had ik dit boek maar eerder in handen gehad! Toen mijn klachten begonnen heb ik zelf nog lange tijd geprobeerd het alleen en op mijn eigen manier te doen. Dit boek laat je zien dat dat niet hoeft!

De oefeningen zijn direct toepasbaar en hebben mij echt geholpen. Verder heeft dit boek mij weer terug kunnen brengen naar wie ik in essentie ben / wil zijn in plaats van steeds maar op de automatische piloot door te rennen.

Reflectie, uitdaging en verbazing

Met een open mind aan het boek begonnen. Wat een heerlijk boek om te lezen. De logische opbouw, de verhalen, de tips en vooral de vragen en momenten van reflectie. Doe ik dat, wil ik dat, ben ik dat. Vooral het lezen van feiten en verbanden was verhelderend. 

Ik ontdek, ben verwonderd en oefen. Als het uit is geeft ik het aan de collega die vroeg waarom ik het verhaal van haar leven aan het lezen was…….

Aan de slag

Dit boek geef je direct houvast en zet je op een positieve manier aan het werk! Ik zat behoorlijk diep maar dit boek gaf mij weer een sprankje hoop. De oefeningen waren direct toepasbaar en had het gevoel weer wat grip te krijgen op mijn klachten! 

Aanrader voor wanneer je overspannenheid ervaart / tegen een burn-out aan zit.

Fijn boek, leest gemakkelijk. Aanrader voor mensen aan het einde van hun Latijn. Vooral de voorbeelden uit de praktijk en de oefeningen zijn leerzaam. Ik heb het boek bij een vriendin aangeraden en ze is er super blij mee!

Directe handvatten om toe te passen en stress te verminderen

Vanuit de basis wordt uitgelegd waar stressklachten vandaan komen en er worden in het boek direct tips gegeven om toe te passen. Simpele en makkelijk uitvoerbare acties die je niet voor je uit hoeft te schuiven. 

Daarnaast is de theorie goed in verhouding met de praktijk en worden er cases gedeeld vanuit verschillende invalshoeken. Na het lezen van dit boek voel je je in ieder geval een stuk beter!

Het meest realistische boek over het onderwerp burn-out

Eindelijk een boek wat praktijk, wetenschap en realistische opdrachten met elkaar combineert. Iedereen die met mensen werkt zou dit boek moeten lezen, maar ook voor jezelf. Helder omschreven voorbeelden, logische onderbouwing gevolgd door praktijkoefeningen.

Inspirerend

Handig en praktisch boek. Ik vond het fijn dat het in oplossingsgerichte manier is geschreven. Ook de kleuren en opmaak spreken me aan.

Alles wat je moet weten om uit een burn out te blijven
Ingrid Nieuwenhuijse heeft het voor elkaar gekregen om werkelijk álles in 1 boek te vatten. Er is niets waar ze het niet over heeft. Van eten tot slaap, van ritme tot rust, van mindset tot … Alles dus. 
Koop dit boek voor jezelf, juist ook als je je nu gezond voelt. Want dan kan het alleen maar beter gaan. Of geef het aan iemand die volgens jou ‘staat te wankelen’. Burn on gegarandeerd!
Tip tegen burn-out!
Tegenwoordig lijkt het iedereen te overkomen. We leven in een wereld waarin we bijna worden verplicht 24/7 aan te staan en te functioneren. Ons systeem raakt overbelast en dat resulteert in klachten van overspannenheid en vervolgens een burn-out.

Ik was positief verrast door dit boek! De tekst sprak mij aan maar was vrij sceptisch, er zijn zoveel boeken over burn-out op de markt. Ik kon merken dat de schrijfster wist waar ze het over had en ze zet je gelijk aan het werk maar wel in je eigen tempo. Sommige oefeningen lijken soms een eye-opener maar wanneer ik ze deed stond ik versteld van het resultaat.

Voor iedereen die overspannenheid ervaart en niet verder richting burn-out wilt gaan is dit boek zeer zeker een aanrader!
Burn on!

Ik heb je boek uit. Heerlijke schrijfstijl. Het leest vanzelf. Ik vind het ook een logische opbouw. 

Er staan ook echt behoorlijk wat dingen in, die ik graag eens vroeger in mijn leven had gekend/geweten. Met name hfdst 2. Nooit te oud om nog te leren!

Voor iedereen die stress ervaart & hier iets aan wil doen
Al na een paar bladzijdes heb ik het gevoel dat ik veel nuttige dingen leer. Wat natuurlijk top is voor de mensen voor wie dit boek bedoeld is, zoals ik. Want dat geeft een lekker voldaan gevoel (uit je boek heb ik geleerd dat dit effect door het jaagsysteem komt). 
Dit boek is zeker niet alleen voor mensen die tegen een burn-out aanzitten, maar een aanrader voor iedereen die op een laagdrempelige manier aan zichzelf wil werken.
Blijf in balans met Burn On!
Dit boek kwam voor mij als geroepen! Ik merkte aan alles dat ik weer richting bore-out dreigde te gaan en werd al lezend in dit boek weer fijntjes terug op de rails gezet. Voor mij was het lezen ervan doorspekt met aha-erlebnissen: erg fijn om er weer even op gewezen te worden dat ik zulke mooie tools binnen handbereik heb! Dankjewel!

De vele tips, praktische oefeningen, het heldere taalgebruik en Ingrid’s humor maken het een feestje om dit mooi vormgegeven boek te lezen.
Ook leuk om cadeau te doen!
Een heel compleet basisboek voor het leven!
Een heel compleet boek met brede aandacht voor alles wat je nodig hebt om een fijn leven te lijden. De wetenschappelijke onderbouwing is op een praktische manier verwerkt en ook de denker, de voeler en de doener komen ruimschoots aan bod. Samen met de herkenbare voorbeelden zorgt dit ervoor dat je in kleine stapjes wordt meegenomen van begrijpen naar persoonlijke actie. 

Dit boek is een aanrader voor iedereen die zich energiek wil voelen en zijn eigen vuurtje wil laten branden!

Ineke

Waardevolle en persoonlijke reis door jezelf

Ingrid heeft met ‘Burn on’ een plezierig, vlot en waardevol boek geschreven om gezond te blijven leven en werken. Dit boek is plezierig om te lezen omdat het serieuze thema’s behandelt in een lichte en duidelijke taal. Denk aan thema’s als slaapkwaliteit, gelukkig blijven, zelfliefde, drukke gedachten en aan je doelen werken. 

Wanneer je de tijd neemt om de originele lees- en kijktips te volgen komen de thema’s nog meer tot leven. Het boek leest vlot en bestaat uit vijf hoofstukken met vier thema’s. Ieder thema is uitgewerkt in drie onderdelen: weten, voelen en doen. Bij het onderwerp doen worden praktische oefeningen en handvatten geboden. Je kunt met het boek zo aan de slag om je gezondheid een boost te geven en je vlam duurzaam te laten branden. 

‘Burn on’ bied je een waardevolle en persoonlijke reis door jezelf. Wanneer je op zoek bent naar meer grip op je leven en plezier in je werk. Wanneer je merkt dat je vlam minder gaat branden. En daarbij kom je al lezende zowel je mentale als fysieke gezondheid tegen. Bijvoorbeeld in een vraag als: ‘Hoe voelt het als je leeft hoe jij wilt?’.

Elisa

Een compliment voor ‘Burn on!’

Na een workshop met collega-ergotherapeuten heb ik je boek besteld als cadeautje voor een vriendin die langzaam terugkomt uit haar burn-out. Natuurlijk heb ik het boek wel eerst zelf gelezen voor ik het cadeau geef. 
Ik wil je graag teruggeven, dat na de nieuwsgierig makende workshop, je boek een heel mooi vervolg daarop is geweest voor mij. Heel fijn om de combi te maken tussen praktisch en wat meer diepgang/filosofie. Ik heb heel veel teruggelezen van wat ik in mijn dagelijkse praktijk ook benut, dus heb net ook een exemplaar voor mijzelf besteld 🙂 
Succes alvast met de tweede druk!

Annelies

Heel compleet. Echt zo’n boek dat je er regelmatig nog even bijpakt om nog even iets terug te lezen of een oefening te doen. Aanrader! 

Ivan

Dit boek is een aanrader voor iedereen. Vooral voor mensen die een burn-out hebben gehad en een volgende willen voorkomen.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.