Ingrid Nieuwenhuijse

vitaliteits- en leefstijlcoach

Vallen in je valkuil (Sparticle)

Merk jij ook dat bij jou vaak hetzelfde misgaat? Waarschijnlijk ben je dan steeds weer aan het vallen in je valkuil. Heb jij helder wat jouw valkuilen zijn? Weet je ook welke kwaliteiten en uitdagingen erbij horen? Je leest er in dit artikel meer over!

Doorgeschoten kwaliteiten

Je valkuilen zijn je kwaliteiten waarin je te ver bent doorgeschoten, waarin je overdrijft. Die vormen dan in plaats van je kwaliteit dus juist je zwakte. Je gaat bijvoorbeeld altijd maar door, zonder pas op de plaats. Omdat je kwaliteit is dat je een doorpakker bent, een echte doener. Heb jij zicht op jouw valkuilen? Dat helpt je om er beter mee om te gaan.

Zicht op je valkuilen

Het is niet altijd even makkelijk om je eigen valkuilen te zien. Waardoor je er makkelijk in blijft vallen. Als je ze niet zo helder hebt, kun je de mensen om je heen bevragen. Die weten meestal prima wat er bij jou wel een tandje minder mag! Vraag het ze maar eens, als je het aandurft… Of je probeert vanuit je kwaliteiten te beredeneren wat je valkuilen zijn.

vallen in je valkuil

Kernkwadranten model

De relatie tussen kwaliteiten en valkuilen wordt meer overzichtelijk met het kernkwadranten model. Dat helpt je meer begrip voor jezelf (en de ander) te hebben en geeft je zicht op wat je nog aan jezelf mag ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor bedachtzame mensen, kan je uitdaging zijn dat je zelf af en toe wat langer nadenkt voor je handelt.

Kernkwadranten vallen in je valkuil

Vallen in je valkuil

Wil je voorkomen dat een fijn gevoel ‘zomaar’ door je vingers glipt? Dan is het handig je eigen kernkwadrant te tekenen. Wat zorgt ervoor dat je het ene moment lekker in je vel zit, maar je je even later helemaal uitgeput voelt? Een van de oorzaken is je ‘allergie’. Weet jij waar je ‘allergisch’ voor bent? Anders help ik je graag dat in te zien! In mijn boek lees je er ook meer over. Het verschijnt in september.

Op 2 mei 2022 was het de Internationale dag van de lach. Kun jij lachen om je eigen valkuilen of baal je ervan? In mijn boek gaat het erover! Het verschijnt in september! Blijf op de hoogte!

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant aanbod, kijk even of dat wat voor je is.

ontspannen

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.