Ingrid Nieuwenhuijse

vitaliteits- en leefstijlcoach

Tijd voor een nieuw begin

Tijd voor een nieuw begin

Vind je het tijd voor een nieuw begin, nu het nieuwe jaar begonnen is? Zo’n speciaal moment biedt je immers volop kansen. Om hele nieuwe dingen te doen of juist om oude dingen vanaf nu anders te doen. Grijp die kansen!

Wat is er moeilijk aan iets 'anders' doen?

Als je al heel lang iets op een bepaalde ‘vaste’ manier doet, is het best moeilijk om dat te veranderen. Zeker als je sommige dingen misschien wel heel onbewust doet zoals je ze doet. Dan is de eerste stap naar een verandering dus dat je je bewust wordt van jouw ingesleten patronen. Zodat je daar vervolgens zelf een draai aan kunt geven.

Stap van onbewust naar bewust

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je gewend bent elke middag als je thuis komt even iets lekkers te eten. Omdat jouw ouders dat vroeger zo met je deden en je het daarom als ‘gezellig’ ervaart. Als je ondertussen ook even iets lekkers eet terwijl je helemaal in je uppie bent, is dat dus niet meer voor de gezelligheid. Het is dan misschien onbewust een (ongezonde) gewoonte voor je geworden. Wees je daar bewust van. 🙂

Is het voor jou wel echt tijd voor een nieuw begin?

Als je van plan bent iets te gaan veranderen, is het belangrijk om te checken of jij dat wel echt zelf wilt. Soms sta je immers vooral onder invloed van allerlei anderen om je heen. Die bijvoorbeeld allemaal bezig zijn met gezonder eten of zelfs afvallen. En jou daarin meeslepen. Sta dus goed stil bij de vraag “Wil ik dit echt vanuit mezelf, vind IK dit echt belangrijk?” voordat je stappen zet.

Tijd voor een nieuw begin quote

Begin met één kleine verandering

Als je zeker weet dat je iets anders dan anders wilt gaan doen, begin dan klein. Ga stap voor stap aan de slag. Zo houd je het voor jezelf behapbaar en wordt het zelfs steeds makkelijker. Dat voelt lekker, omdat er meteen al iets lukt, waar je dan trots op kunt zijn. Wat het voorbeeld betreft van even iets lekkers eten; spreek met jezelf af dat je eens een dag overslaat. De week erna worden dat er 2, en zo verder. Stap voor stap!

Meten is weten: wat is je resultaat?

Om je resultaat te zien, wil je weten hoe goed de verandering je echt is gelukt. Zodat je jezelf daar eventueel ook voor kunt belonen. Het is daarom handig om dat te ‘meten’, bijvoorbeeld door te turven in een dagboek of agenda. Daarmee maak je het letterlijk inzichtelijk. En kun je met jezelf of anderen afspreken wat er bij een bepaald behaald resultaat tegenover staat. Maak het aantrekkelijk!

Wil je via ‘een meting’ ontdekken wat jij het beste als allereerste kunt veranderen? Ik help je graag. Via de Sparkle Finder, of met mijn boek, dat vol tips staat!

ontspannen

Laat mij je helpen!

Graag maak ik kennis met je om je vraagstukken te bespreken en je te helpen. Met alleen je 1e eigen kleine stap, meteen wat intensiever of via het bedrijf waar je werkt. Alles is bespreekbaar! Voor nieuwe klanten en abonnees van mijn gratis artikel heb ik overigens een interessant aanbod, kijk even of dat wat voor je is.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.